A társaság felfüggesztette a típus használatát

 

Súlyos balesetet okozott Párizsban 2021. december 11-én este egy Tesla típusú taxi. A gépjármű irányíthatatlanná vált és több közlekedőt elgázolt. A G7 társaság a szerencsétlenség kivizsgálásának idejére felfüggesztette e típusok üzemeltetését – írja a Le Figaro.

A G7 nevű párizsi taxitársaság felfüggeszti Tesla gyártmányú taxijait – ami 37 sofőrt érint –, miután december 11-én este az egyik járművük súlyos balesetet okozott Párizs XIII. kerületében. Az autó ok nélkül gyorsított, irányíthatatlanná vált, és a sofőr nem tudott fékezni.

Az Ivry és a Tolbiac utcák kereszteződésénél történt balesetben a Tesla elütött egy biciklist, majd két gyalogost, letarolt egy használtüveg-gyűjtőt és egy közlekedési lámpát, aztán elütött még egy gyalogost, végül pedig egy kisbuszba csapódva állt meg. A balesetben senki sem halt meg, a gyalogosok és a biciklis azonban súlyosan megsérültek

A G7 társaság és a francia rendőrség egyaránt vizsgálja a balesetet, amíg nem tudják pontosan, mi történt, a G7 nem használja a Tesláit – olvasható a francia lap oldalán.

Idehaza is találkozhatunk a fővárosban Tesla taxival. Igaz elenyésző a létszámuk, mégis bármi is történne velük, azonnal címlapra kerülne. A világban – arányukat tekintve – rengeteg Tesla fut, és bármely más típus okoz hasonló balesetet, tudomást sem szerzünk róla. Nem úgy a Tesla esetében. A média már csak ilyen.

 Cash/fotó: Google