Kerékpárral keresztben a négysávos úton, sötétben

 

 

Életveszélyes manőverre szánta el magát a fővárosban a Fiumei úton 2021. augusztus 27-én este kilenc óra után egy kerékpáros. A négysávos úton keresztbe balra befordult a bringájával oda, ahol út sem volt, ám a túloldalon a magas szegély miatt visszapattant, majdnem balesetet okozott és szenvedett – látható a Budapesti Autósok Közössége oldalán.

Talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy ki volt világítva a kerékpár, és a váz fehér színű volt, mert a közterületi világításban nem lehetett volna egyébként észlelni. 2021. augusztus 27-én este kilenc óra után halált megvető bátorsággal úgy döntött a bringás, hogy keresztbe, balra befordul a négysávos Fiumei úton oda, ahol éppen utca sem volt.

 

A külső sávban haladó rutinos taxis időben észlelte a vérforraló manővert, mert a belső sávba behúzódott, hogy elkerülje a balesetet. Feltehetően a fehér kerékpárt, annak első lámpájának fényét és a fényvisszaverő prizmát észlelhette. A mögötte érkező autós azonban ebből semmit nem láthatott.

 

A kerékpáros lendületet vett és átérve az úton nekiugratott az útpadkának, de az túl magas volt vagy a lendület kicsit, így visszapattant róla. Ha a külső sávban haladó jármű vezetője nem figyel. és nem fékez azonnal, elgázolja.

Az időben lassító autós fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi mutatványt és beküldte a Budapesti Autósok Közössége oldalára, másoknak is okulás céljából. Az ügyes taxisnak ez úton is gratulálunk, hogy el tudta kerülni a gázolást. Lássuk be, ez nem a bringáson múlt!

k.z.t./felvétel: bpiautosok.hu