6000 doboz zárjegy nélküli cigaretta

 

Ukrajnából még mindig megéri rengeteg zárjegy nélküli cigarettát Magyarországra csempészni, hiszen itt jó áron lehet eladni és megvenni is. Most a 21 éves ukrán-magyar állampolgár vesztett rajta – írja a police.hu.

A rendőrök és a vámosok nem csupán a határátkelőhelyen teljesítenek közösen szolgálatot, de rendszeresen akcióznak is együtt az úgynevezett mélységi területeken is. Ilyenkor fokozottan ellenőrzik a gyanús járműveket. Jó szemük alakult már ki arra, hogy a gyanús szállítmányokat és tulajdonosaikat ellenőrizzék. Ez történt a minap is.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 2021. május 19-én Fehérgyarmat és Penyige közötti útszakaszon ellenőriztek egy személygépkocsit, és annak vezetőjét. Az egyenruhások a járműben 6000 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli, feltehetően árucsempészetből származó cigarettát találtak, amelynek értéke meghaladja a tizenegymillió forintot. A 21 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfival szemben az eljárást az illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu