Két helyen újra hasznosítható bolt

 

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) négy hulladékudvarában – a XV., a XVI., a XVIII. és a XXII. kerületben – vezeti be a vasárnapi nyitva tartást. Emellett két helyen újrahasználati boltjai is látogathatók hétvégén is – olvasható a szervezet közleményében.

Az FKF Nonprofit Zrt. , hogy a hazai hulladékgazdálkodásban is megkezdődött a felkészülés – összhangban az Európai Unió vonatkozó előírásaival – a körkörös gazdasági modellre való átállásra.

A március 1-jén hatályba lépett új hulladékgazdálkodásról szóló törvény előírásai alapján kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba. Ennek nélkülözhetetlen eszköze a szelektív hulladékgyűjtés és emellett felértékelődik a lakossági hulladékudvarok szerepe is.

A négy hulladékudvar címe: Budapest, XV. kerület Károlyi Sándor út 166., XVI. kerület Csömöri út 2-4., XVIII. kerület Besence utca 1/a. és XXII. kerület Nagytétényi út 335. Nyitvatartási idő: hétfő-péntek 08.00-19.30, szombat-vasárnap 08.00-16.30.

Kitértek arra is, hogy a vállalat újra megnyitotta két „Szemléletformáló és Újrahasználati Központját”.

Az itt működő újrahasználati „boltokban” a budapestiek azokat a már nem használt, számukra felesleges nem elektromos tárgyaikat, bútoraikat adhatják le, amelyeket nem szívesen dobnának ki, hiszen mások számára ezek még értékesek, használhatók lehetnek. A központok a XV. és a XVIII. kerületi hulladéklerakó udvarokon belül találhatók, nyitvatartásuk a fentebb jelzett időpontokkal megegyező – ismerhető meg a tájékoztatóból.

k.z.t./fotó: fkf.hu