Újfajta vonatjegy az online értékesítésben

 

Online már most lehet vásárolni a szegedi vonalon közlekedő intercity járatokra úgynevezett okosjegyet, amit minél korábban szerez be az utas annál kedvezőbb áron teheti ezt. Nyáron a balatoni vonalaira is, év végig az egész országra kiterjed a szolgáltatás – közölte a MÁV-Start.

A menet- és helyjegyet tartalmazó okosjegyeket korlátozott számban, de a megszokottnál olcsóbban árulják. A kedvezmény a vásárlás időpontjától függően akár 40 százalék is lehet, vagyis minél előbb vásárol valaki, annál kevesebbet fizet.

Nyugat-Európában a vasúttársaságoknál és a légi közlekedésben évek óta meglévő szolgáltatás rendkívül népszerű az utazók körében. Kérdés, a korlátozott számban tartalom valójában milyen mennyiséget tartalmaz. De ha valaki ideje korán tudja, mikor szeretne utazni, akkor jó esélye lesz a minél nagyobb kedvezményre.

A MÁV-applikáció, és az Elvira felülete a teljes árú jegy mellett kínálja vásárlásra az okosjegyet.

A vonathoz kötött, rugalmas díjazásról a nemzetközi közlekedés tapasztalatai alapján döntöttek, és az év végéig minden intercity járatra bevezetik. A balatoni vonatokra már a nyáron lehet okosjegyet váltani, amit a MÁV-Start a kedvezményes utazásra is kiterjeszthet, elsősorban a diákok számára – olvasható a tájékoztatóban.

k.z.t./fotó: mavcsoport.hu