Júniusban visszatér Budapestre

 

A nyár közepétől számít jelentősebb forgalomnövekedésre a Biritsh Airways vezetője, de Sean Doyle szerint a hosszútávú járatok száma csak ősszel indulhat növekedésnek, ekkor a légitársaság mind a 12 Airbus A380-asát visszaállíthatja a forgalomba. Ez jó hír a taxisoknak, bővül a járatszám, több lesz az utas és ez nem csak egy szolgáltatónak hoz több bevételt.

 

 

Sean Doyle szerint júliustól Európán belül jelentősen megnő majd a kereslet a járatok iránt, de egyes, jobban átoltott ázsiai országok és az Egyesült Államok felé is nagyobb kapacitásra lehet szükség.

A menetrend szerinti rendszeres hosszútávú járatok csak ezt követően, októbertől, vagy novembertől indulhatnak el, mivel ezen járatok megtöltéséhez elengedhetetlen a ráhordó hálózat stabil működése – írja az airportal.hu.

Megjegyezte: az USA és Európa közti utazás feltételeinek is biztosítottnak kell lennie. Ezzel kapcsolatosan örömteli hírnek nevezte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének bejelentését, amely szerint a nyártól az oltáson átesett amerikaiak korlátozások nélkül jöhetnek Európába. Az ellenkező irányú forgalomról azonban egyelőre nincsenek hírek.

A British Airways a 12 Airbus A380-asát főleg az Egyesült Államok nagyobb repülőtereire közlekedtette korábban, ezen a járvány után sem akarnak változtatni. Sean Doyle elmondása szerint Szingapúrba és Hongkongba is ezzel a típussal repülnének, az összes példányt vissza akarják állítani aktív szolgálatba. Nem úgy a Boeing 747-eseket, amelyeket tavaly végleg kivontak  a flottából.

Az ultrahosszú távú, közbenső leszállás nélküli repüléssel kapcsolatban a vezető világossá tette: nem kívánnak erre a piacra lépni, így a Qantasnak egyelőre monopóliuma lehet az Ausztrália és az Egyesült Királyság között közlekedő ilyen járatoknál.

A British Airways meghirdette az európai nyári célállomásait, ezek között ugyan Budapestet nem említették, de a foglalási rendszer szerint a légitársaság június 3-tól tér vissza a budapesti repülőtérre, ahová hetente kétszer, hétfőn és szerdán közlekedik majd.

A légitársaság a nyári időszakban négy új európai útvonalat indít Heathrow-ról Wroclaw, Gdansk, Riga és Kolozsvár reptereire – olvasható a beszámolóban.

Cash/fotó: British Airways