Fokozott rendőri jelenlét a 9-es és 151-es járaton

 

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) karöltve 2021. március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságával. A 9-es és a 151-es autóbuszokon a következő két napon folyamatos ellenőrzésre lehet számítani a járatok teljes útvonalán.

A járőrök, a BKK biztonsági szolgálata és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesznek 2021. március 31-én és április 1-jén. Az utasok biztonságérzetét javító  közös bűnmegelőzési akció rendszeres lesz a jövőben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon. Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza került górcső alá. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat.

Nagyon fontos, hogy aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot – olvasható a közösen kiadott közleményben.

k.z.t./fotó: police.hu