Két igazoltatás, kétszer félmilliós bírság

Nincs olyan érintett, aki ne tudná, hogy január 31-e óta 500 ezer forintos bírság szabható ki a túlhosszú, túlsúlyos és „horrorkaravánokra” Magyarországon. Vannak, akik nem csak nem tanulnak mások eseteiből, de még a saját kárukból sem. Így fordulhatott elő, hogy volt, akit kétszer is igazoltattak az M3-on – vesztére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai 2021. február 17-én a reggeli órákban az M3-as autópályán egy lengyel felségjelzésű tehergépkocsi román vezetőjével szemben intézkedtek.

Az autó platóján egy másik tehergépjármű volt a rakomány, így a sofőr által vezetett jármű súlya a megengedett legnagyobb össztömeget 2,1 tonnával haladta meg. A járőrök egy pihenőhelyre kísérték és 500.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották a tetten ért sofőrt.

A férfi nem okult az esetből, ugyanis a járőrök a déli órákban már az autópálya igrici pihenőhelyénél figyeltek fel ismét a járműre. Újból megállították és újabb 500.000 forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték. A sofőr ekkor már lepakolta szállítmányát és anélkül hajtott tovább.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök – a kiemelt szabálysértések elkövetőivel szemben – a közlekedés biztonsága érdekében alkalmazzák az azonnali intézkedést és a magasabb összegű közigazgatási bírságot – írja a police.hu.

k.z.t./fotó: police.hu