Kisebb forgalmi dugó a Vámház körúton

 A 49-es villamos egy taxival karambolozott a Budapest IX. kerület Vámház körúton 2021. február 15-én a késő esti órában. A szerelvény vészfékezett, de így sem tudta elkerülni az elé bevágó taxival az ütközést. Személyi sérülés nem történt, a baleset kisebb forgalmi fennakadást okozott.

A Budapest IX. kerület Lónyay utcában autózott utas nélkül a Főtaxi egyik munkatársa a Vámház körút irányába. A lámpás kereszteződéshez érve balra nagy ívben, a Szabadság híd felé kívánt kanyarodni, melyet a jelzőtáblák szerint meg is tehetett.

A közlekedési jelzőlámpa már feltehetően váltott, így nem zölden világított, a sofőr mégsem lassított. A Vámház körút Kálvin tér felé tartó forgalom előtt még át tudott csúszni, viszont a Szabadság híd felől lendületből érkező 49-es villamos előtt már nem, hiába vészfékezett a szerelvény vezetője.

A villamos hangos csattanással a taxi elejének bal oldalába rohant, visszalökve a Toyotát a Vámház körútra. A taxi eleje leszakadt, bal kereke kitört, a villamos pedig megállt a kereszteződésben.

A 49-esen utazók szerencsésen túlélték a nem várt találkozást és a hirtelen, erőteljes fékezést. Végül mindenki gond nélkül el tudta hagyni a szerelvényt az első ajtón keresztül.

A két jármű sofőrje is sérülések nélkül megúszta a karambolt. A taxi vezetőjének a szondát is meg kellett fújnia, de az nem mutatott ki alkoholos befolyásoltságot.

A környék forgalmában kisebb fennakadást okozott a baleset, nemcsak a villamosokat kellett pótolni, de a helyszínelés ideje alatt a 15-ös busz és a 83-as troli sem tudott továbbhaladni – olvasható a budapestkornyeke.hu portál tudósításában.

 

k.z.t./fotó: Gombkötő Krisztián