Mintegy félezer elfogás, ebből 273 tettenérés

A rendőrség a nap 24 órájában jelen van a mindennapjainkban, hol láthatóan, hol kevésbé feltűnően. Az összes nyílt intézkedésüket dokumentálják, a napi jelentésbe minden belekerül, kivéve a traffipaxok által rögzített közlekedési szabálysértéseket. Nos, íme az elmúlt hétvége számokban.

Magyarország területén 2021. február 12-én 0 órától 2021. február 14-én 24 óráig a rendőrök 76 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 ember vesztette életét, 17 súlyos és 58 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 487 személyt fogott el, közülük 95 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 273 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 472 személyt állítottak elő, köztük 264 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 13 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 348 esetben történt.

Magyarország területén az egyenruhások 99 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 290 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 14 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, továbbá 5 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – olvasható a police.hu hírei között.

Forrás: police.hu