Három hónapig ingyen furikázott

 A 30 éves férfi, három hónap alatt összesen 11 alkalommal, több mint 150 ezer forintért tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról. A rendőrök a töltőállomások kameráinak segítségével derítették fel a potyázó tettest – adta hírül a police.hu.

A főváros több kerületében lopott rendszámokat 2019. november 11. és 2020. február 4. között az az ismeretlen férfi, aki ezeket az autóján cserélgetve járt tankolni. A töltőállomások egyikén sem fizetett; így bukott le.

Illusztráció

A feltételezett elkövető a hatósági jelzéseket minden alkalommal a saját autójával megegyező típusú és színű gépjárműről lopta el, melyekkel 11 alkalommal több mint 150 ezer forint értékben tankolt fizetés nélkül. Igyekezett olyan kutakat választani, ahol egyáltalán nem vagy csak kevés számban volt felszerelve kamera, illetve csekély számú személyzet dolgozott.

A budapesti nyomozók az eljárás során azonosították O. Norbertet, akit elfogását követően egyrendbeli lopás vétség és hatrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A vecsési férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére – derül ki a rendőrségi hírekből.

 

k.z.t./fotó: Rendőrség