Uniformizálják az elektromos crossovert

A Ford még a veszélyes üldözésekhez, akciókhoz szokott amerikai rendőröket is lenyűgözte a Mustang Mach-E 98 kWh-ás elektromos gépjárművének bemutatásával. A nagyobb teljesítményű erőmű öt másodpercen belül gyorsul százra, 890 Nm nyomatékra képes és 600 km a hatótávolsága. A michigeni rendőrök azonban beérték a szerényebb teljesítésű 75 kWh-sal.

Ki gondolná, hogy az amerikai rendőrséget a bűnüldözés, a rendfenntartás és a közbiztonság mellett foglalkoztatja a légszennyezettség alakulása, a karbonsemlegesség elérése.  Úgy tűnik az újonnan megválasztott elnök a klímaváltozás elismerésével máris új szempontokat is képes még a rendőrség gépjárműbeszerzésénél is előidézni.

Egy tény: a Ford 19-re lapot húzott azzal, hogy az örök szimbólumnak számító Mustangnak elkészítette az elektromos változatát. A 98 kWh-ás erőműve igen impozáns teljesítményre képes. A közel 500 lóerős bivaly, öt másodpercen belül gyorsul százra. 890 Nm nyomaték leadására képes, és egy feltöltéssel, 600 kilométert tud megtenni. Nyilván mindezeket optimalizált körülmények között. Tíz perces töltéssel 119 km újabb legyőzésére képes.

A michigeni rendőrök mégis úgy döntöttek, beérik a szerényebb, 75 kWh-ás modellel is, ami 340 km hatótávval bír.

Mivel a Ford a Mustang Mach-E változatból nem tervezett rendőrségi járművet, így ezt most a rendőrökkel közösen alakítják ki.

A korszerű elektromos kétmotoros összkerékhajtás új lendületet ad a vezetéshez. Az első és a hátsó tengelyen elhelyezett elektromos motor növeli a teljesítményt, és segít megbirkózni a nehezebb útviszonyokkal is. A tágas belső térnek köszönhetően, a nem önszántukból beszállók is kényelmesen elférnek, és marad hely a szolgálati felszereléseknek is. Ami pedig ide nem fér, az helyet kap a jármű hátsó és első részén kialakított praktikus tárhelyeken.

A két villanyautóhoz Level 2-es töltőket is vásárolt a város. Két aktív, hagyományos belsőégésű motoros autót fognak leváltani, amik elérték 6 éves korukat, így nyugdíjazásra kényszerülnek. Idén 100 új villanyautó-töltő telepítését tervezi a város, ezekből négy gyorstöltő a városháza és a hegyi rendőrség mellett épül majd – derül ki a hírügynökségi jelentésből.

Cash/fotó: Ford Company