Szépséghibás Camaro Coupe a NAV árverésen.

Gyorsított eljárásban árverez el használt autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A kocsik többsége német importból származik. A kikiáltási ár 50 ezer forinttól több millió forintig terjed, de a becsérték akár harmadért is bezsákolhatók az árverésre kínált járművek. A NAV elektronikus árverési listájára nemrég egy Chevrolet Camaro Coupe GMX521 is felkerült, melynek 10 millió forint a becsértéke.

A NAV közlése szerint február 1-jén Szentesen, a Vásárhelyi út 102. szám alatt több tucat használt autóra lehet licitálni. A járművek kikiáltási ára 50 ezer forinttól több millió forintig terjed, de a helyszínen akár már a becsérték 35 százalékáért is elvihetők. A többségük Németországból érkezett, de kalapács alá kerül néhány honosított autó is.

A helyszíni árverésen el nem kelt járműveket február 3. után gyorsított, 24 órás elektronikus árverésen újra eladásra hirdeti az adóhivatal. A NAV elektronikus árverési listáján nemrég egy Chevrolet Camaro Coupe GMX521 is felbukkant, mely 10 millió forintra lett becsülve, esetében a licit 5 millió forintról indul. A leírás szerint a 2010-ben gyártott, 435 lóerős magyar honosságú sportkocsi műszaki érvényessége tavaly júliusban járt le. A fóliázás, valamint a hátsó lökhárító jobb oldala is sérült, a vezetőülés pedig enyhén kopott.

A Camaro első generációs példányai 1966 szeptemberében kerültek forgalomba, ez a modell volt a General Motors válasza a Ford Mustangra.

A Camaro mellett többek között egy 3 millió forint becsértékű IVECO kamionra is lehet majd licitálni február 5-től – olvasható az alapjarat.hu oldalán.

 

Forrás: alapjarat.hu