Újfent piszmogtam a konyhában, s az eredmény egy finom tojáskrém lett, pirítóssal. Elkészítése egyszerű, megfőztem 10 tojást, ezeket aprítottam, kevertem hozzá 5 dkg. vajat, vagy 2 kanál tejfölt.

A tojáskrém, még a pirítósra kerülés előtt

Megsóztam, szórtam reá némi fehér borsot, kevés mustárt kapott, s még némi majonézt. Ezeket jól összedolgoztam, majd adtam még hozzá néhány szál újhagymát, apróra vágva, s ismét elkevertem. Egy kóstolás ilyenkor, és még módosíthatunk a keverési arányokon. Esetleg használhatunk snidlinget is, illetve mindenből annyit, amennyit ízlésünk megkíván. Ezen krémet pirítósra kentem, s tettem reá ruszli-csíkot, illetve csemege uborkát. Kínálhatjuk előételként, vagy csak úgy. Sör mellé is megfelel.

Az aszpikos előétel a formába kerül

Következő javallatom már munkásabb lészen, ez egy aszpikos előétel. Itt egy jó sűrű húsleves-alaplét segítettem meg némi zselatinnal, majd a formába párolt zöldségeket, illetve főtt hús darabokat helyeztem, ezután  felöntöttem a lével, s hűtőben tartottam, hogy megdermedjen.

Aszpikos előétel, tálalva

Kocsonyásodás után óvatosan kiemeltem egyenként, majd némi zöld díszítéssel ellátva kínáltam.

Polinger Sanyi barátommal a City-kupán, ahol 120 emberre főztem babgulyást két kondérban

Végezetül pedig egy régi képet mutatnék, így is emlékezvén nemrég elvesztett Polinger Sanyi barátomra. A kép még akkor készült, mikor Sanyi City-elnök volt, s felkértek, hogy a City foci-kupán főzzek bogrács-gulyást. Ez akkor két kondér volt, 120 főre, és persze az utolsó cseppig elfogyott.

További jó étvágyat,

Soós István ex-22 fakanalas