Az „International Van of the Year 2023” díjat a Volkswagen Haszonjárművek csapata kapta

 

Az ID. Buzz Cargo elnyerte az „International Van of the Year 2023” (IVOTY) („Nemzetközi Év Kishaszonjárműve 2023”) rangos iparági díjat, amelyet hétfőn, a VDA „Az Év Csillagjai” („Stars Of The Year”) megnyitó rendezvényén Carsten Intra, a Volkswagen Haszonjárművek (VWCV) vezérigazgatója vett át Jarlath Sweeney-től, az IVOTY elnökétől.

 

Az ID. Buzz Cargo még bevezetését megelőzően részesült az áhított nemzetközi kitüntetésben. A kifejezetten a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású szállítás céljaira kifejlesztett modellt szén-dioxid-semleges mérleg mentén előállítva adhatják át az ügyfeleknek. Amint Carsten Intra kiemelte: „Nagy megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy ID. Buzz Cargo modellünkkel elnyertük e díjat. Óriási köszönet az IVOTY zsűrije, valamint a Volkswagen Haszonjárművek egész csapata számára, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ID. Buzz Cargo kategóriája legjobb kishaszonjárműveként születhetett meg.”

 

Jarlath Sweeney, az IVOTY elnöke a testület zsűrijét alkotó összesen 34 nemzetközi haszonjárműves újságíró nevében nyújtotta át a kitüntetést: „Nem túl gyakori, hogy egy teljesen új kisteherautó koncepció érkezik, és ekkora érdeklődést kelt a piacon. Gratulálunk a Volkswagen Haszonjárművek fejlesztőcsapatának ezen egyedülálló jármű megalkotásához.”

Forrás/kép: Porsche Hungaria