Megalakult a Járművezető Szakoktató Szakmai Osztály

 

2022. szeptember 8-án 40 önkéntes taggal megalakult a Járművezető Szakoktató Szakmai Osztály a BKIK Ipari Tagozatának VI. Közlekedés, Szállítás, Szállítmányozás Osztályon belül. Az új testület elsődleges célja a járművezető szakoktató szakma érdekképviseletének erősítése és elismertségének növelése.

A frissen megalakult szakmai osztály célul tűzte ki, hogy a járművezető szakoktatókat minél szélesebb körben fogja össze és egyfajta koordinációs szerepet is be tudjon tölteni a jelenleg működő 12 szakoktatói érdekképviselet között.

A BKIK szervezeti keretében és háttértámogatásával céljuk továbbá, hogy részt tudjanak venni a járművezető oktatással kapcsolatos hatósági és jogszabályalkotási munkában.

A szakmai osztály küldetése, hogy a széleskörű összefogás eredményeképp elérjék a szakoktatói munka minőségi javulását és a szakma elismertségének visszaállítását.

Az alakuló ülésen a jelenlévő tagok Reich Ádámot választották a Szakmai Osztály elnökének.

Az osztályt alapító tagok várják azon járművezető szakoktatók jelentkezését, akik vállalkozóként szeretnének csatlakozni a szervezethez és tevékenyen hozzájárulni a szakmai munkához, valamint ennek eredményeként a szakma dinamikus fejlődéséhez.

További információkért és a jelentkezés részleteiért keressék a szakmai osztály titkárát, Kokavecz Petrát: kokavecz.petra@bkik.hu

Forrás/képek: bkik.hu