Nem ismert ellenmondást, mindent a cél érdekében

Szúnyog brutális meggyilkolása időről-időre előkerül, pedig az elkövetőket elfogták, büntetésüket letöltötték, mégis… A Bors most azt derítette ki, hogy  B. Andrea jelenleg egy multi műszakvezetője.

Tatabánya, 2005. szeptember 21.
Egy technikus vizsgálja a meggyilkolt taxis gépkocsiját a tatabányai rendõrség udvarán. Az elhagyott jármûvet egy járókelõ éjfél körül fedezte fel, benne a vezetõ holttestével.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Andrea és Diána 14 évesek voltak, amikor kitervelték, hogy megölik és kirabolják a kollégái körében csak Szúnyog néven ismert 29 éves taxist, B. Jánost.

Tetszett nekik a pláza cicák élete ám ehhez pénz kellett, ami nekik nem igazán volt, így tervet készítettek.  A tinik a Ferihegyi Repülőtér közelében lévő kiserdőbe csalták áldozatukat, ahol egy vízzel teli fantás flakonnal leütötték – majd elmondásuk szerint –, egy órán át taposták az ájult testet „holdjáró”, telitalpú cipőkkel a lábukon.

A férfi belehalt a sérülésekbe, a lányok pedig elvitték hatalmas autóját, ám vezetni egyikük sem tudott. Alig tíz perccel később le is buktak, mivel egy járőrnek feltűnt az úton bizonytalanul, cikázva haladó autó. Andrea és Diána azonnal beismerték tettüket, melyért az előbbi 8 és fél, míg utóbbi 9 évet kapott, tekintettel a korukra. B. Andrea végül 2003-ban kedvezménnyel szabadult, de nem tért jó útra.

Pár hónappal a szabadulása után Győr belvárosában indította el korábbi cellatársával közös vállalkozását, nyitott egy bordélyházat, ahol fiatalkorúakat is futtattak. Az üzlet másfél éven át virágzott, amikor is a nyomozók lecsaptak a kéjbarlangra, ahol Andrea maga is tevékenyen kivette a részét a „munkából”. Az akkor még mindig csak 20 éves lány újból börtönbe került, ahonnan végül 2009-ben szabadult.

Budapest, 1997. november 21.
Berta Attila budapesti rendõrfõkapitány november 21-én tartott sajtótájékoztatót a BRFK székházában az aznap hajnalban elkövetett taxisgyilkosságról és az elkövetéssel gyanúsítottak gyors elfogásáról. A képen: a helyszínen készült rendõrségi fotó az áldozat kezérõl.
MTI Fotó: Rózsahegyi Tibor

Itt megszakad a bűnlajstrom csak annyit tudni, hogy a joghátrányok alól mentesülő B. Andrea jó útra tért.

Jelenleg egy multicég műszakvezetője. Igaz a büntetett előélete már nem szerepel anyagában. Azt törvényesen törölték. Munkatársai szerint célirányos vezető, aki tuja, mit akar.

A múltat feledni ugyan nem lehet, de hallgatni róla: igen, Akkor mi most hallgattunk vagy emlékeztünk?

k.z.t./fotó: MTI