Elhagyott hotel ciszternájában találtak rá

 

A 18 éves diáklány holtestét egy elhagyott motel ciszternájában fedezték fel pénteken, miután egy mexikói taxis kitette éjjel az úgynevezett halálúton – számol be az újabb fejleményről a brit Mirror.

Péntek délelőtt egy búvárcsapat talált rá a ciszternában, négy méter mélyen. Senki nem tudja még, mi történhetett vele.

Mintahogyan mi is beszámoltunk a szörnyű esetről: a mexikói Debanhi Escobar a barátaival bulizott, majd beszállt egy taxiba a Nuevo Laredoba vezető országúton, hogy hazamenjen, de aztán kiszállt vagy kitették – végül is akkor látták élve utoljára.

Az ügy rejtélye, hogy a taxisofőr csak később jelentette be az eltűnését. Még egy fotót is mutatott – amit ő maga készített – a lányról, amint a vaksötét éjszakában álldogál az út szélén. A 47 éves taxisofőr azt mondta, hogy miután a fotót elkészítette a lányról, fogalma sincs, hogy mi történhetett vele ezután.

Az is kiderült, hogy a férfi korábban már zaklatás, és egy nő elrablásának kísérlete miatt a rendőrség látókörébe került. A lány barátairól egyelőre nem szólnak a hírek.

A kép az amerikai határon fekvő Nuevo Laredoba vezető országúton készült. Ezt a közel 220 kilométeres, egyenes utat, a halál útjának is nevezik, mert már 77 ember tűnt el róla nyomtalanul.

A nyomozás korábban megállapította egy kamerafelvétel segítségével, hogy Debanhi nem sokkal az után, hogy a taxis kitette, bement az Alcosa nevű nemzetközi fuvarcég telephelyére, ám kijönni onnan már nem látták. A telephely mintegy 300 méterre fekszik attól a ponttól, ahol a lányról az utolsó fényképet készítették – olvasható a tudósításban.

Cash/fotó: Instangram

.