Előkészítő tárgyaláson a volt katona

 

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit súlyos testi sértés és szexuális erőszak bűntettével vádolnak – írja tájékoztató anyagában a vádhatóság.

Az egyik vádpont szerint a – korábban – honvéd őrmester vádlott 2019. december 26-án egy taxiutat követően a viteldíj kifizetése nélkül akart távozni a helyszínről, azonban a sofőr utána ment és kérdőre vonta őt. Szóváltás alakult ki kettejük között, majd az ittas állapotban lévő vádlott rátámadt a sofőrre. A sértett próbálta elkerülni a további bántalmazást és kérte az őrmestert, hogy hagyjon fel a cselekményével, de a vádlott a kérésnek nem tett eleget. A sofőr – aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – végül elmenekült a helyszínről.

Egy másik vádpont szerint a terhelt 2021. április 17-én este részt vett egy házibulin, ahol megismerkedett egy nővel. Időközben a nő átment a társaság egyik tagjának albérletébe, ahová később többen – köztük a vádlott is – követték őt. Itt folytatták az italozást, a társalgást és a zenehallgatást. Amikor a vádlott és a sértett egyedül maradtak a lakásban, az ittas állapotban lévő férfi a nő akarata és kitartó védekezése ellenére erőszakkal közösült vele.

Az előkészítő ülésen a vádlott az első vádpontban foglaltakat nem vitatta, a szexuális erőszak bűntettében azonban nem ismerte be bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az utóbbi bűncselekmény vonatkozásában a bíróság az eljárást szeptember 28-án zárt tárgyalás keretében folytatja – olvasható a kiadott közleményben.

k.z.t./fotó: Google