Zöld szín a környezettudatossághoz már kevés

 

Április 1-től fizetni kell a parkolásért a zöld rendszámos járművek tulajdonosainak is Szentendrén. A szentendrei lakosok továbbra is díjmentesen várakozhatnak az I. és II. díjzónákban, ehhez azonban ügyfélszolgálati regisztrációra van szükség – írja a villanyautosok.hu

A város azzal indokolja a díjmentesség megszüntetését, hogy jelentősen növekedett a zöld forgalmi rendszámmal rendelkező gépkocsik száma, ezért a díjmentes várakozási lehetőség fenntartása egyre gyakrabban eredményezett forgalomtechnikai nehézségeket. Az indoklásban felmerül az a probléma is, hogy a zöld rendszámmal rendelkező tölthető hibridek esetén nem garantált, hogy a jármű nem bocsát ki szennyező anyagot a működése során.

Szentendre már a harmadik város, amely idén a zöld rendszámos kedvezmény megvonásáról döntött. Január 1-től Ajkán, március 1-től pedig Siófokon szűnt meg az ingyenes parkolás. Pécs városa az ingyenes parkolást csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg, de a változás csak a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet feloldását követően lép életbe, amelynek jelenleg várható dátuma június 1.

A regisztrált tisztán elektromos járművek továbbra is ingyen parkolhatnak majd Pécsen – olvasható a portál hírei között.

Cash/fotó: Facebook