Heteken belül jön Dacia Bigster SUV

 

A Renault-csoport új, alacsony költségű SUV-ja akár 30%-kal is olcsóbb lehet, mint a hasonló kategóriájú VW Tiguan – írja a carsweek.ru orosz autós portál.

Az új, gazdaságos Dacia Bigster SUV-ról beszélünk, amely – a cégcsoporton belüli szinergiák nyomán – hamarosan egy teljesen új LADA crossover „donora” lehet.

Az AutoExpress brit kiadása szerint az új Dacia Bigster crossover 20 ezer fontról indulhat, ami átszámítva kb. 8,5 millió forintot jelent.

A románok új, olcsó crossovere méretét tekintve a Volkswagen Tiguanhoz hasonlítható. Az Egyesült Királyságban ennek a német SUV-nak az ára 28,6 ezer fonttól (kb. 12,3 millió forintól) indul. A legolcsóbb Skoda Karoq is drágább (24 ezer font) a Dacia Bigsternél.

Az is igaz persze, hogy egyelőre nagyon kevés hivatalos adat ismert a Dacia Bigsterről. Tudjuk például, hogy a crossover a CMF-B platformra épül, amely hamarosan az új generációs Ladáknak is fő platformja lesz.

Romániában a crossovert két választható motorral árusítják majd. Egyik egy 1,3 literes turbómotor, amelyet Oroszországban építenek be a Renault Dusterbe, az Arkanába és a Kapturba, valamint egy E-Tech hibridbe. A Nagy-Britanniába szánt  változat 1,6 literes motorra épül.

A Dacia Bigster bemutatójára a szakértők 2022 első felében számítanak. 2025-ben pedig debütál az ugyanerre a platformra készülő LADA crossover is – olvasható az autoszektor.hu  oldalán.

Első blikkre taxinak is megfelelő lehet a Bigster.

Cash/fotó: Facebook