1,5 millió kilométer Tesla S Modellel

2019-ben a német Hansjorg von Gemmingen már bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, amikor az autója egy Tesla Model S P85 elérte az 1 millió kilométert, amire korábban még nem volt példa. Most von Gemmingen közzétette azt a hírt is, hogy a 2014 márciusában használtan vásárolt Model S-jével elérte az 1.5 millió kilométert – számol be a Twitter bejegyzésről a hvg.hu

Az autót 30 ezer kilométerrel vette, majd taxizott vele, így gyorsan gyűltek a kilométerek.

A Model S P85 persze mára műszakilag korántsem érintetlen. A gyárilag egymotoros autóban eddig háromszor cserélték ezt a hajtási elemet, akkumulátorcsomagból pedig a negyediket használja.

Von Gemmingen szerint az első csomaggal akkor kezdődtek a problémák, amikor az autó 290 ezer kilométernél járt, a cserék többségét még az adott elem garanciális idején belül végezték. Egymillió kilométernél a kocsira fordított szervizköltsége a tulajnak így 13 ezer eurónál, nagyjából 4,66 millió forintnál járt.

Von Gemmingen sűrűn posztolgat autójáról, így például, amikor kirakta a képet az 1.199.413 kilométeres óraállással még Elon Musk is gratulált hozzá.

Von Gemmingen célja természetesen, hogy tovább halmozza rekordokat: előbb jöhet az 1 millió mérföld, aztán a 2 millió kilométer is. Gemmingen egyébként birtokol egy Tesla Roadstert, amelynek kilométer-számlálója 633.599 kilométert mutat. Úgy tűnik neki a Tesla, mit márka, bejött.

Cash/fotó: Youtube