Őrizetbe vették a körözött férfit

 

A szolnoki rendőrök őrizetbe vettek egy 21 éves többszörösen körözött férfit, aki csütörtökön, Szolnokon ellopott 70.000 forintot az őt fuvarozó taxis kocsijából – írja a police.hu.

Egy taxisofőr tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. január 6-án a déli órákban, hogy a Szolnok belvárosában pár perccel korábban szállított utasa, aki azóta már elhagyta a gépjárművet, ellopta a gépkocsi két első ülése között elhelyezett 70.000 forintját.

A járőrök személyismeretüknek köszönhetően a sértett elmondása alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, és rövid időn belül előállítottak egy 21 éves férfit a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottként kihallgatott jogsértő beismerő vallomást tett. Elmondása szerint a pénzt már elköltötte.

A rendőrök megállapították, hogy a férfi ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Budapesti VII. Kerületi Rendőrkapitányság, valamint Kisvárdai Rendőrkapitányság körözést rendelt el. A hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – olvasható a rendőrség honlapján.

Azért az a taxis, aki a két ülés között tartja bevételét, nagyon felelőtlen. Finoman szólva…

k.z.t./fotó: rendőrség