Egyik nap, mint a másik. Csak mi, emberek használunk naptárt és találunk ki magunknak ünnepeket. Ez jó nekünk, bár az Univerzum ezzel nem foglalkozik, halad a maga útján.

 

Azért megvolt a Szilveszter, / mint névnap / és új évet kezdtünk alkalmazott naptárunk szerint. Szóval a Föld sikeresen megkerülte a Napot most is. Ezek a tények.

Ellenben a sok ünnepnap többeknél okozhatott problémát, gondolok itt a szervezet megterhelésére, akár súlyfelesleg tekintetében is. Mellesleg talán az is lehet, hogy a hónap dolgozója a máj lett…

No, de ne firtassuk a kérdést, inkább matassunk a konyhában. Javaslom, hogy könnyebb, kímélő ételeket fogyasszunk.

Itt például készítettem egy gyors menza menüt, sajtos tészta, tejföllel.

A spagettit kifőzzük, leszűrjük. Tetszőleges mennyiségű reszelt sajttal szórjuk, s ízlés szerint tejfölözzük. Semmi hús! Én így szeretem.

Sajtos tészta, tejföllel

Másik javaslat, egy könnyű desszert. Hogy gyors legyen, egy zacskós tejberizst elkeverek fél liter forralt tejbe, s állni hagyom, ez így kész magától.

Desszert, de nem fogyókúrázóknak

Kinyomok egy jó adag gesztenye pürét a krumplinyomón. Tányéron kínálom, egyik oldalon a gesztenye, sok habbal, másik oldalon a tejberizs, finom házi baracklekvárral. A tejberizst keverhetjük mazsolával, az egészet pedig javíthatjuk csokoládé öntettel. Nem lehet elrontani.

Jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22 a fakanalas