Vakondok akció

 

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A legutóbbi akció ismét az M2-es metró vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban – írja közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal január 6-án, csütörtökön ellenőrizték az M2-es metrót, az állomásokat és azok környékét. Az akció során két személyt előállítottak koldulás szabálysértés, illetve engedély nélküli árusítás elkövetése miatt, négy szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, két emberhez pedig mentőt hívtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló akciók várhatók a fővárosban – olvasható a közlekedési szolgáltató honlapján.

k.z.t./fotó: BKK