Hétfőtől a hó végéig – repülőtéri razzia

 

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság igazgatója fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. január 10-én 0 órától 2022. január 31-én 24 óráig – írja a police.hu.

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) igazgatója a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. és 31. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. január 10-én 0 órától 2022. január 31-én 24 óráig az RRI illetékességi területére.

Ennek keretében a közrend és a közbiztonság fenntartásának, a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzésének, valamint a közlekedés biztonságának további javítása érdekében ellenőrzi a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező személyeket, valamint a repülőtéren dolgozó munkavállalókat, továbbá a járműveket, ebbe a taxisok is beletartoznak.

 

Az RRI kiemelt figyelmet fordít az utasok és a látogatók biztonságérzetének fokozására, a jogellenes cselekmények megelőzésére, gondoskodik az állampolgárok gyors és kulturált utazásának biztosításáról, a tulajdon elleni szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséről, megszakításáról.

Az RRI további feladata, hogy vagyonvédelmi ellenőrzések végrehajtásával csökkentse, visszaszorítsa a vagyon elleni cselekményeket – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség