A szürke autón árulkodott a sárga rendszám

 

 A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogtak egy magyar állampolgárt, aki taxijával illegális migránsokat próbált az ország belseje felé szállítani – írja a police.hu.

A magyar honosságú taxit a járőrök 2022. január 1-én 19 óra 45 perckor állították meg Szeged-Szőregen. Az egyenruhások a gépjárműben a magyar állampolgárságú sofőr mellett négy határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét – hitelt érdemlően – nem tudták igazolni.

A rendőrök a 48 éves magyar taxisofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – olvasható a rendőrség honlapján.

Ehhez a hírhez talán nem is lenne érdemes semmit hozzáfűzni. Minek? Sokadszor hívjuk fel a kollégák figyelmét arra, hogy ez a tiltott tevékenység nagyon sokba kerülhet, és utólag már késő a megbánás. Ennek ellenére sokan vannak, akik hiszik, hogy nekik sikerül láthatatlanul sok pénzt keresni. Pedig a lebukás veszélye nagy (sárga rendszám, esetleg sárga autó), mint ahogy a fenti hír is mutatja. A következmények pedig egy élet munkáját tehetik tönkre.

Cash/fotó: rendőrség