Csökkentett fizetést kapnak a gyár munkásai

 

Az alkatrész-ellátás akadozása és a chiphiány miatt egészen január 10-ig meghosszabbítja a karácsonyi szünetet a Škoda – azaz – közel több mint két hétig állni fognak a gyártó sorok a cseh OEM üzemeiben- írja a Reuters.

A Škoda cseh gyáraiban december 23-án kezdődik a karácsonyi szünet. Ez az idén a szokásosnál hosszabb lesz, és egészen január 10-ig tart majd, mert a chiphiány és alkatrész-ellátás akadozása érzékenyen érint az OEM-et.

Az egész cseh gazdaság szenved a válságtól, emiatt a negyedik negyedév kifejezetten gyengén indult a Škoda számára is. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a százezres nagyságrendet is eléri a chiphiány miatt le nem gyártott Škodák száma.

A meghosszabbított karácsonyi szünet alatt a dolgozók megkapják a bérük nyolcvan százalékát, mert a gyártósorok a vállalat problémái miatt állnak le – közölték a szakszervezeti vezetők december 16-án, egy héttel a szünet előtt.

A hírek szerint a Škoda decemberben a kapacitásának 75-80 százalékán üzemel a különböző válságok miatt – írja a Reuters.

Nem csoda, hogy a konszern próbál a cégcsoporton belül is átcsoportosításokat végezni, például az e-kabrió lehetséges gyártásánál is.

Cash/fotó: VW Group