Hol készüljön az VW elektromos kabriója?

 

A Volkswagen osnabrücki telephelye megkaphatja a megrendelést a kabrió gyártására. Erre utalt Herbert Diess, a VW vezérigazgatója – írja az automobilwoche.de

Az elmúlt hónapokban jelenős problémát idézett elő a kontinens számos autógyárában az alkatrészhiány. Nem volt ez másként a VW családnál sem. Több gyáregységben rövidített munkarendre kellett átállni, de volt ahol hetekre teljesen leállt a gyártás.

Nem csoda, hogy a konszern vezetése azon gondolkodik, hogyan tudja a kiesést minimalizálni. Ennek egyik lehetősége a váratlan felvetés.

A Volkswagen főnöke, Herbert Diess szerint a gyakran kihasználatlan osnabrücki telephelyen jó kilátások nyílhatnak az e-kabrió számára. A jelenleg főként a T-Roc nyitott változatát gyártó üzem „nagyon kompetens, kabrió gyártására” – mondta a vezérigazgató egy belső beszélgetésen, amelyen a munkaerő kihasználtsági kérdéseket vethet fel.

„A következő lehetőség természetesen egy elektromos kabrió kell, hogy legyen. Vannak szempontok a Volkswagennél, vannak szempontok az Audinál” – fogalmazott.

Ez egy lehetőség, opció, döntés egyelőre nincs, amennyiben lesz, hírt adunk róla.

Cash/fotó: VW Group