Nem csupán 235 gépkocsinak biztosít helyet

 

Hárommilliárd forintos kormányzati támogatásból épült Sopronban új, modern, ötszintes parkolóház, amelyet szerdán adtak át – olvasható a polgármesteri hivatal tájékoztatójában.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az eseményen elmondta: az új parkolóház illeszkedik a várostervezés azon koncepciójába, amely csillapított forgalmú övezetek létrehozásával, új parkolóházakkal, illetve parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést. Hozzátette, Sopron az ország egyik legélhetőbb városa, az intézmények, a közterek, valamint a közlekedési infrastruktúra is folyamatosan fejlődik

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere arról beszélt, hogy megvalósult a belváros rekonstrukciója, a Várkerület felújítása, és újraszentelték a Szent Mihály-templomot. Hozzátette, megújult a Lenck-villa, nyáron átadták az új uszodát, és hamarosan elkészül az M85-ös gyorsforgalmi autóút építésének újabb szakasza is.

Barcza Attila országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az Árpád utcai parkolóház fontos mérföldkő a belváros parkolási gondjainak enyhítésében. Az új létesítmény a környék rendezettségét is javítja, a több parkolóhely pedig a helyi vállalkozásoknak is segítséget jelent – mondta.

A most átadott, részben zöldtetős parkolóházban 235 gépkocsi, 26 motorkerékpár és 10 kerékpár számára van hely, az épület közvetlen környezetében további 36 felszíni parkolót, valamint új közlekedő- és zöldfelületeket is kialakítottak – olvasható az önkormányzati tájékoztatóban.

Cash/fotó: enyugat.hu