Hétfő esti horror

 

A fedélzeti kamerákat lehet szidni és áldani, érdekektől függően, de hogy mennyire felelőtlenek és hajlamosak a közlekedés részt vevői a szabályokra fittyet hányni, arra itt egy újabb példa, amit egy taxis felvevője rögzített – látható a bejátszás a Budapesti Autósok Közössége oldalán.

Taxis olvasójuktól kapták a felvételt, amit fedélzeti kamerája rögzített 2021. 11. hó 15-én, hétfő este 20 óra 16 perckor a Budapest XIII. kerületi Béke út-Rokolya utca kereszteződésében történtekről:.

A kamerás jármű mellett elsuhanó autó sofőrje azt mondta taxis olvasónknak, hogy egyértelműen ő maga volt a hunyó, nem látta ugyanis a gyalogosokat.

A videón látható gyalogos férfi a szabálytalan autós után rúgott. Azt nem látni pontosan, hogy eltalálta-e a gépkocsit.

Olvasónk utolérte a gépkocsit, aminek sofőrje az életveszélyes helyzet után jobbnak látta, ha megáll.

A sofőr elismerte, hogy hibázott. Szívből reméljük, hogy tanult belőle és Ti is figyelmesebben közelítitek meg a gyalogátkelőt, különösen, ha egy autó már megállt a mellettetek lévő sávban.

Belegondolni sem érdemes mi lett volna itt, ha csak egyetlen másodperccel később érkezik a külső sávban a szabályokat figyelmen kívül hagyó autós. Pedig az átkelőhely duplán kitáblázott, fényvisszaverő alátéttel kiegészített, jól felfestett zebracsíkozott és még az aszfaltba is helyeztek el fémborítású figyelmeztetőket…

 

Az őrangyaluk hétfő este kitett a gyalogosokért!!!

Cash/fotó: Bpiautosok.hu