A troli megállójában várakoztak

 

Nem kis meglepést okozott néhány fővárosi taxis, akik – társaságtól függetlenül – álltak meg a Hungária körúton a metró kijáratnál a trolibusz megálljában – kapta lencsevégre a pillanatot a Blikk arra járó fotoriportere.

Nagy összeesküvés gyártó nemzet a magyar és néhány pillanatfelvételből máris alkotunk egy olyan horror történetet, hogy a profi forgatókönyvírók is megirigyelhetnék.

November elsején tömegek mennek elhunyt szeretteik sírjához a temetőkbe. Vannak, akik könnyebben, mások nehezebben tudják ezt fogyó vagy gyengülő fizikai erejüknél fogva megtenni. Mások tömegközlekedéssel megközelítik a célhelyet, ott taxiba ülnek, amely akár a kegyeleti helyhez igen közel tudja fuvarozni őket.

Hétfő délelőtt 8-10 taxi megállt a Hungária körúton a metrókijáratnál, hogy az érkező vendégeikhez a lehető legközelebb legyenek. Tették ezt úgy, hogy zavarták a trolibuszokkal érkezőket, akik nem tudtak a megállóban közvetlenül járdára leszállni. Nem szép dolog lássuk be, mint ahogyan ez rögvest szemet is szúrt igen sok közlekedőnek.

Az viszont sajnos senkit nem zavar, hogy a fővárosban a kijelölt taxi drosztokon, amelyek használatáért fizetnek a fuvarozók, boldog-boldogtalan, kénye-kedve szerint parkolhat, várakozhat, minden következmény nélkül, s ha a taxis szót emel a szabálytalan helyfoglalásért, legjobb esetben csak leugatják. Ezekről az esetekről nem készül fotó, felháborodást közvetítő írás. Ez Budapesten 30 éve bevett és ezek szerint elfogadott szokás.

Szeretném már azt is megélni, amikor az ellenőrzésre jogosult hatóságok, nem csak a taxisok előírásszerű működését vennék górcső alá, hanem a fizetett szolgáltatások biztosításáért is ennyire határozottan és elszántan lépnének föl!

Cash/fotó: Blikk