Őrszemek a fellegekben

 

 A Nógrád megyében szerdán megtartott fokozott közlekedési ellenőrzéshez helikopteres támogatást nyújtott a Készenléti Rendőrség. Az akcióban 41 gépjárművet ellenőriztek a hatóságok – írja a police.hu.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság átfogó akciót hajtott végre 2021. október 27-én a 21-es és a 22-es számú főúton, valamint a környező településeken.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat helikopterének közreműködésével végrehajtott fokozott ellenőrzés célja az érintett területeken a migrációval összefüggő jogsértések kiszűrése, valamint a közlekedésrendészeti szabályszegések megelőzése és feltárása volt.

Az akció során a légi és a szárazföldi egységek folyamatos kapcsolatban álltak egymással és összehangoltan dolgoztak az illegális migrációval kapcsolatos cselekmények kiszűrése érdekében.

Ezzel párhuzamosan a rendőrök a közutakon közlekedésrendészeti ellenőrzést is végeztek, amelynek elsődleges célja a passzív biztonsági eszközök használatára vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése és az elsődleges baleseti okok – sebességtúllépés, kanyarodási szabályok megsértése, elsőbbség és előzés szabályainak megsértése – elkövetésének visszaszorítása volt.

A hatóság tagjai 41 gépjárművet ellenőriztek, egy alkalommal közigazgatási bírságot, míg két esetben helyszíni bírságot szabtak ki a gépjárművezetővel szemben. Egy esetben vált szükségessé a helyszínen gépjármű forgalmi engedélyének és hatósági jelzésének bevonása – olvasható az akció értékelésében.

k.z.t./fotó: rendőrség