Száz mérnök fogja be a mesterséges intelligenciát

 

A repülő szerkezetek fejlesztésére szakosodott japán Skydrive startup nagy bejelentés tett: a 2025-ös Oszaka Expón bemutatja első repülő taxiját – írja a római La Repubblica napilap internetes kiadása.

A repülő szerkezetek fejlesztésére szakosodott japán Skydrive startup bejelentette,  azon dolgozik, hogy négy év múlva – a 2025-ös Oszakai Világkiállításon – bemutassa első repülő taxiját. A tokiói székhelyű vállalatot három évvel ezelőtt alapították, és mintegy 100 mérnökből és technikusból álló csapat dolgozik a cégnél. Köztük több korábbi Toyota és Mitsubishi-alkalmazott, nehézipari és autóipari szakemberek.

„Küldetésünk a következő mobilitási forradalom vezetése, amely minden évszázadban megtörténik. Száz évvel ezelőtt az autók és repülőgépek a mindennapi alkalmazás részévé váltak, de azóta nem történt forradalom, csak fejlesztések” – mondta Tomohiro Fukuzawa vezérigazgató. A cégvezető a múlt hónapban írt alá megállapodást Oszaka város prefektúrájával arról, hogy a vállalat kidolgozza a repülő autók gyakorlati használatát a japán metropoliszban az Expo 2025 ideje alkalmából.

Az eseményre, amelyen a szervezők szerint mintegy 150 ország és 25 nemzetközi szervezet vesz részt, 2025. április 13. és október 13. között kerül sor. Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul, itt debütálhat az új légi taxi – derül ki a tudósításból.

Cash/fotó: Youtube