A Mustang kiállta a próbát

 

Az Euro NCAP a közelmúltban két tisztán elektromos újdonságot is alaposan meggyötört, az egyik a Hyundai IONIQ 5, a másik pedig a Ford Mustang Mach-e, amely szintén a tiszta üzemű SUV vásárlókért versenyez – írja a Villanyautósok portál.

Ahogy ebben a kategóriában elvárható, természetesen a Mustang is 5 csillagos értékelést kapott, így a százalékos értékeket is érdemes átfutni. A járművezető és felnőtt utasok védelmére 92%-ot kapott a Mach-e, amely kifejezetten jó eredmény összevetve az idén végzett töréstesztek eredményeivel. A gyermekek védelmére kapott 86%-os eredmény szintén átlagon felüli, és a forgalom sérülékeny résztvevői, azaz gyalogosok, kerékpárosok kategóriában is jónak tekinthető a 69%-os eredmény. A biztonsági segédek értékelésénél már kevésbé kiemelkedő a Ford elektromos autója, a 82%-os eredmény persze egyáltalán nem rossz, de valamivel gyengébb, mint a Mustanggal együtt publikált a Hyundai IONIQ 5 modell 88%-os értéke.

 

A törésteszt mellett a napokban publikálta a Green NCAP nevű szervezet is a Mustang Mach-e eredményeit, ahol szintén 5 csillagot kapott az autó. Ezeknél a méréseknél az autók környezetre gyakorolt hatását vetik össze. A tisztán elektromos modellek eddig kivétel nélkül 5 csillaggal végeznek, a három kategóriából kettőben (levegőtisztaság és üvegházhatású gázok kibocsátása) a maximális 10 pontot begyűjtve. A villanyautókat tehát csak a harmadik, energiahatékonyság kategória eredményei alapján tudjuk egymással összevetni. A Mustang itt 9,4 pontot kapott a 10-ből, amely egy kicsivel elmarad az idén tesztelt két másik villanyautó, a VW ID.3 modell 9,6 pontos eredménye és a Fiat 500e 10 pontja mögött.

A Ford Mustang Mach-e nem csak biztonságos, népszerű is, Európában másfélszer annyi fogyott az idei év első három negyedévében a Ford tisztán elektromos újdonságából, mint Mondeoból – olvasható az anyagban.

Cash/fotó: Villanyautósok