Drónoptikán keresztül a zalai sztráda

 

Egyre több megyei rendőr-főkapitányság rendelkezik drónnal, ami megfelelően kiképzett operátorral újabb lehetőségeket nyit meg a közlekedésrendészeti ellenőrzések területén is. Legutóbb 2021. október 5-én Zala megyében az autópálya forgalom ellenőrzésére vetették be az új technikát a rendőrök – írja a police.hu.

A modern kor kihívásai az egyenruhások részéről is korszerű megoldásokat követelnek meg. A drónok rendőrségi munkában történő felhasználása a szó szoros értelmében új perspektívát nyit a szabályszegők hatékonyabb kiszűrésére, hiszen biztonságos távolságból, és tökéletes rálátást biztosító magasságból követi a forgalmi helyzeteket, szabályszegéseket, melyekről kiváló minőségű videófelvételeket rögzít.

Ezt a technikát segítségül hívva, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztállyal együttműködve 2021. október 5-én célzott akciót hajtottak végre a megye autópálya-szakaszán, a közlekedésbiztonság javításának érdekében.

Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. A rendőrök többek között kiemelten a követési távolság figyelmen kívül hagyását, valamint a nehéztehergépkocsikra vonatkozó előzési szabályok betartását ellenőrizték.

 

A járművezetőket arra kérjük, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, figyeljenek oda egymásra, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében! – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu