Jordánia és Egyiptom a cél

 

Decembertől közvetlen járatokat indít Budapestről az egyiptomi Hurghadába, valamint a jordániai Ammánba és Akabába a Wizz Air – írja az airportal.hu.

A diszkont légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint Akabába december 16-tól, Ammánba pedig december 17-től hetente két-két járat repül Budapestről.

Hurghadába december 18-tól hetente egyszer, szombatonként repül majd a diszkont cég.

 

ÚTVONAL JÁRATSŰRŰSÉG INDULÁS DÁTUMA
Budapest-Hurghada szombat 2021. december 18.
Budapest-Ammán hétfő, péntek 2021. december 17.
Budapest-Akaba szerda, vasárnap 2021. december 16.

 

A Wizz Air tájékoztatása szerint Magyarországról Egyiptomba a magyar állampolgároknak egy QR-kóddal ellátott oltási igazolványt vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredményt kell bemutatniuk a korlátozásmentes beutazáshoz. Az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott oltások közé tartozik az EU hatósága által elismert oltóanyagok mellett a Szputnyik és a Sinopharm vakcina is.

Jordánia minden koronavírus-ellenes vakcinatípust elfogad, így mentesülnek az utasok a második reptéri teszt alól: felszállás előtt azonban kötelező a 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményének felmutatása. Emellett előzetes online regisztráció is szükséges a beutazáshoz – olvasható a tájékoztatásban.

Cash/fotó: AIRportal.hu