Az Air France vezeti a kontinens-rangsort

 

Immár hatodik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Qatar Airways a Skytrax felmérése szerint, az európai cégek közül csak az Air France tudott bekerülni az első tízbe – olvasható az airportal.hu hírei között.

A Skytrax 2021-es rangsora szerint a világ tíz legjobb légitársasága sorrendben:
Qatar Airways, Singapore Airlines, ANA – All Nippon Airways, Emirates, Japan Airlines, Cathay Pacific Airways, EVA Air, Qantas Airways, Hainan Airlines és Air France.

Az európai rangsort az Air France vezeti, mögötte sorrendben a British Airways, a Lufthansa, az Aeroflot, a KLM, a Turkish Airlines, a Swiss, a Virgin Atlantic, az Austrian Airlines és a Finnair végzett.

A Qatar Airways nyerte a legjobb üzleti osztály kategóriát is a Singapore, az ANA, az Emirates és az EVA Air előtt. A legjobb első osztályú kiszolgálásra a Singapore Airlines járatainak fedélzetén számíthatnak az utasok a Skytrax szerint, a prémium turista osztályok rangsorában a legmagasabb szintű értékelést a Virgin Atlantic kapta, a turista osztállyal pedig a Japan Airlines utasai voltak a legelégedettebbek.

A legtisztább fedélzet az ANA, a Singapore Airlines és a Japan Airlines repülőgépeinek fedélzetén várja az utasokat, a légiutas-kísérők teljesítményét a Singapore Airlines, az ANA és a Thai Airways esetében értékelték leginkább.

A legjobb üzleti osztályú ülések és fedélzeti ellátás kategóriákban is a Qatar Airways végzett az első helyen. A fedélzeti szórakoztatórendszer az Emiratesnél a legszínvonalasabb a Skytrax szerint, a turista osztályú ellátás pedig a Singapore Airlines-nál.

A legjobb Business Lounge élményre a Qatar Airways üzleti várójának vendégei számíthatnak Dohában, ebben a kategóriában a további sorrend Air Canada – Toronto, Turkish Airlines – Isztambul, United Airlines – San Francisco, Emirates – Dubaj, Virgin Atlantic – London-Heathrow, Cathay Pacific – Hongkong, Qantas Airways – Sydney, Singapore Airlines – Szingapúr, valamint United Airlines – Newark.

A világ legjobb low-cost légitársasága az Air Asia lett, a nagy európai fapadosok közül a Vueling a 4., az Easyjet a 6., a Ryanair a 8., a Eurowings a 12., a Norwegian a 13., a Jet2 a 15. helyet szerezte meg, míg a Wizz Air teljesítménye csak a 20. helyre volt elegendő a Skytrax szempontrendszere szerint.

A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte, különféle területeken ellenőrzi a légitársasági szolgáltatások és termékek minőségét. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg. Egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben. A teljes lista itt tekinthető meg.

Mindezek ismeretében, akiknek módjukban áll, azok tudatosabban választhatnak légitársaságot, ami komfortérzetüknek, no meg a pénztárcájuknak leginkább megfelel.

Cash/fotó: Qatar Airways