Egy súlyos és három könnyebb sérült

 

Október 2-án 3 óra 43 perckor a Budapest Ferdinánd hídon a Lehel tér irányába közlekedett egy Skoda taxi, amiben a sofőr és egy fiatalkorú hölgy utazott. A sárga autó – forgalmi okok miatt – a középső sávban megállt, amikor hátulról egy Ford személygépkocsi nekiütközött. A karambolban egy fő súlyosan, hárman könnyebben sérültek.

A rendelkezésre álló adatok alapján: 2021. október 2-án 03 óra 43 perckor egy Skoda típusú fővárosi taxi a XIII. kerületi Lehel tér irányába közlekedett a Ferdinánd híd középső sávjában. Az autót férfi vezette, a jobb első ülésen egy fiatalkorú leány tartózkodott.

A Skoda forgalmi okok miatt a sávjában állt, amikor egy Ford típusú személyautó belerohant. A hátulról érkező járművet egy középkorú férfi vezette és két nő tartózkodott még az autóban.

Az ütközés következtében a balesetet okozó jármű nekicsapódott a menetirány szerinti jobb oldali forgalomirányító fényjelző készüléknek, majd a Lehel csarnok melletti gyalogos aluljáró betonkorlátjának.

A balesetben a Ford gépkocsi középkorú sofőrje súlyosan, míg utasai könnyebben sérültek. A taxiban ülők könnyebb sérülést szenvedtek – tudtuk meg a BRFK Sajtóügyeletétől.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese arról tájékoztatta magazinunkat, miszerint négy mentőautót küldtek a helyszínre, ahol minden sérültet elláttak, majd az okozó jármű sofőrét súlyos, míg két női utasát könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

 

A balesetet a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai helyszínelték, erre az időre a forgalmat korlátozták, majd mikor végeztek a dokumentálással, mindezt feloldották.

k.z.t./fotó: BRFK, baleset-info.hu