Menetoszlopba senki ne hajtson be!

 

Katonai gépjárművek és harcjárművek közlekedésére kell számítani 2021. szeptember 30-án és október 2-án 10:00 és 17:00 óra közötti időszakban több autópálya szakaszon és főútvonalon is – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A konvojok közlekedése csütörtökön és szombaton is érinti a Táborfalva – 5. számú főút – Lajosmizse – M5 autópálya – M43 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalat, de szombaton a Hajmáskér – 8. számú főút – M7 autópálya – 62. számú főút – M8 autópálya – 51. számú főút – 52. számú főút – M5 autópálya – M43 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon is találkozhatnak a járművezetők katonai menetoszlopokkal – írják.

A honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopot, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – teszik hozzá.

Cash/fotó: Facebook