Ügyfélszolgálatokon beszerezhető

 

A 2021-es esztendőre a megszokott módon már nem lehet éves országos úthasználati jogosultságot váltani – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A korábbi évek gyakorlata alapján 2021. szeptember 30-át követően már nem lehet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatán keresztül, így a töltőállomásokon, SMS-ben vagy a weben országos érvényességű éves autópálya-matricát vásárolni.

Ennek oka, hogy az év hátralévő részében a fizetős úthálózaton közlekedők már anyagilag jobban járnak a havi autópálya-matricák beszerzésével az éves matrica helyett.

Azok, akik ennek ellenére szeretnének 2021-re az egész ország területére érvényes éves úthasználati jogosultságot váltani, 2021. október elsejétől el kell látogatniuk a NÚSZ Zrt. irodáinak valamelyikébe, ahol személyesen továbbra is megvásárolhatók ezen matricák.

A megyei matricák azonban továbbra is elérhetőek maradnak a benzinkutakon, telefonon keresztül és az online felületeken, így azok a megszokott módon ezután is rendelkezésre állnak.

 

Ha te is sorban állás nélkül szeretsz autópálya-matricát vásárolni, akkor látogass el az ECDH Zrt. weboldalára vagy töltsd le az autós alkalmazásukat, ahol néhány kattintással kényelmesen beszerezheted a D1-es kategóriájú (személyautókra érvényes) úthasználati jogosultságot – olvasható a megoldás a közleményben.

Cash/fotó: NÚSZ