A négyezres flottacsere 160 millió fontba kerül

 

London legnagyobb taxitársasága és autóbérbeadással foglalkozó magántulajdonú cége, az Addison Lee bejelentette, hogy 2023-ra a teljes flottáját tisztán elektromos meghajtású autókra cseréli – derül ki közleményükből.

A vállalat több mint 4000 személyautót üzemeltet, amelyek leváltása mintegy 160 millió angol fontba fog kerülni. Az átállás egy hatalmas villanyautó-megrendeléssel indult, az Addison Lee 450 darab ID.4-est vásárolt a Volkswagentől, amely az ország eddigi legnagyobb egyszeri elektromosautó-rendelése fuvarozó magáncégtől. Az elektromos SUV-k leszállítása még idén novemberben megkezdődik.

Az Addison Lee azt írja, hogy ezt követően minden hónapban újabb 200 villanyautóval bővíti flottáját, de az nem derül ki a közleményből, hogy kizárólag a Volkswagen ID.4-esére fog-e támaszkodni flottájának elektromosításakor. A 2023-as dátum egyébként két évvel korábbi, mint amit a vállalat egyik legnagyobb konkurense, az Uber kitűzött magának a londoni flottájának teljes villamosítására.

Az Addison Lee a belsőégésű motoros autóinak kivonását azzal indokolja, hogy több mint 45 éve szolgálja a városlakókat, és a londoni tömegközlekedés részeként kiemelt felelősséget érez a lakosság egészségének megőrzésében. Sadiq Khan, London polgármestere épp a minap jelentette be, hogy a TfL, a fővárosi tömegközlekedést üzemeltető vállalat mostantól kezdve kizárólag zéró emissziós autóbuszokat fog vásárolni.

A cég azt is hozzáteszi, hogy az elektromos átállásra mind a sofőrök, mind az ügyfelek részéről van igény: egy 2021 májusában végzett felmérés szerint a megkérdezett sofőrök 86%-a akár már az idén szívesen elektromos autóra váltana, a B2B partnerek 92%-a pedig úgy gondolja, hogy a környezetvédelem területén elért eredmények létfontosságúak a fuvarozó partnervállalat kiválasztásakor – adja hírül hírei között az villanyautosok.hu.

Cash/fotó: fleetnews.co.uk