Az autómegosztóknak jobb a statisztikája

 

Az orosz belügyminisztérium nyilvánosságra hozta, hány ember halt meg taxisok hibájából az év eleje óta – írja az autonews.ru orosz autós szakportál.

Idén mintegy 2 ezer baleset történt Oroszországban a taxisok hibája miatt. Ezekben a balesetekben 69 ember halt meg, és 2,4 ezer közlekedő sérült meg. Erről a TASZSZ hírügynökség számolt be a Belügyminisztérium sajtóközpontjának válaszára hivatkozva.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január-júliusában 1,9 ezer baleset történt Oroszországban a taxisok hibája miatt, 2,4 ezer ember megsérült, 69-en meghaltak” – idézte a TASZSZ a belügyminisztérium közleményét.

A közlekedési szabályok megszegése miatt történt balesetek között az első helyen az elsőbbségadás szabályainak megsértése áll. Ezt követik a gyalogátkelőhelyeken történt gázolások, a közlekedési lámpák jelzéseinek figyelmen kívül hagyása, a sávváltás szabályainak megsértése, valamint a rosszul megválasztott követési távolság.

Az autómegosztó szolgáltatást igénybe vevők is számos balesetet okoztak, de jóval kevesebbet, mint a taxisok. Ebben a kategóriában az év eleje óta a közlekedési rendőrség 450 balesetet rögzített, melyeket az autót bérlő sofőrök történtek. Ezekben a balesetekben 34 ember halt meg és 589 sérült meg. Ezekben az esetekben a baleseti okok között első helyen a gyorshajtás áll – olvasható az Autószektor adaptációjában.

Cash/fotó:autonews.ru