Maximális 195 kW-os teljesítmény

 

A Škoda Enyaq iV sikeres piaci bevezetését követően érkezik a négyajtós Škoda Enyaq Coupé iV, melynek fő jellegzetessége hátrafelé elegánsan ereszkedő tetővonalú farkialakítása – olvasható a modell ismertetőjében.

Az Enyaq Coupé iV még gazdaságosabb üzemű, és nagyobb akkumulátorával a WLTP-menetciklus szerint több mint 535 kilométer maximális hatótávot kínál. Választékában kétféle akkumulátorméret és három teljesítményszint sorakozik, hátsó- vagy összkerékhajtással. Utasterében az Enyaq iV belteréből már ismert Design Selection összeállítások váltják fel a hagyományos felszereltségi szinteket. A ŠKODA modelljeire jellemzően az Enyaq Coupé iV is bőséges térkínálattal érkezik, csomagtartójának térfogata 570 liter.

Thomas Schäfer, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „Tisztán elektromos hajtásrendszerű zászlóshajónk, a Škoda Enyaq iV, kiválóan indított a nemzetközi piacokon. Ügyfeleink rendkívül jól fogadták e modellt, már most mintegy 70 ezer megrendelést kaptunk rá. 2022 elején az Enyaq Coupé iV révén tovább bővítjük a palettát, s E-SUV-modellünk ezen érzelmekben még gazdagabb formavilágú változata igazi dizájnkülönlegességként teszi felfelé teljessé modellkínálatunkat.”

A Škoda Enyaq Coupé iV az Enyaq iV választékát kiegészítve kínál még nagyobb menetdinamikát a lifestyle-orientált vásárlóknak, míg a családok számára akár öt személynek is tágas, nagyvonalú térkínálattal és 570 literes csomagtérrel szolgál. Az új modellváltozat három teljesítményváltozatban kapható: Enyaq Coupé iV 60 és Enyaq Coupé iV 80 hátsókerékhajtással, illetve Enyaq Coupé iV 80x összkerékhajtással. Az Enyaq iV változaténál is kedvezőbb aerodinamikai tulajdonságoknak és a 0,247-os légellenállási tényezőnek (cw) köszönhetően a négyajtós kupé még gazdaságosabb üzemű és kétféle akkumulátormérete közül a nagyobbal, illetve hátsókerékhajtással a WLTP-menetciklus szerint több mint 535 kilométer maximális hatótávot kínál. A rövid töltési időkről az alapkivitelhez tartozó gyorstöltő-funkció gondoskodik. Az utastérben 13 col képátlójú központi érintőképernyő vonzza a tekintetet.

A Škoda kétféle akkumulátormérettel és három különböző teljesítményszinten kínálja Enyaq Coupé iV modelljét. Az akkumulátorok a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjában (MEB) a padlózatba építve kaptak helyet. Az Enyaq Coupé iV 60 változat 62 kWh energiatároló képességű lítiumion-akkumulátorral készül, amiből nettó 58 kWh vehető igénybe. Az elektromos motor teljesítménye 132 kW* és egyfokozatú áthajtóművön keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Az Enyaq Coupé iV 80 esetében szintén a hátsó kerekek hajtottak, az elektromos motor ez esetben 150 kW* teljesítményt produkál. A nagyobb, azaz 82 kWh (nettó 77 kWh) kapacitású akkumulátorral és 0,247-os légellenállási tényező (cw) jellemezte, kiváló aerodinamikai tulajdonságaival ez a változat több mint 535 kilométerrel a modellsorozat legnagyobb hatótávját kínálja.

Az Enyaq Coupé iV 80x szintén a nagyobb akkumulátort kapta, amely itt az első tengelyen működő, második 80 kilowattos elektromos motor áramellátását is biztosítja – az Enyaq Coupé iV 80x így összkerékhajtású. A két villanymotor együttesen 195 kW** teljesítménnyel szolgál. Az új kupé váltakozóárammal – például a ŠKODA iV Charger falitöltőről (Wallbox) – akár 11 kW teljesítménnyel már hat-nyolc óra alatt teljesen feltölthető, a nyilvános egyenáramú (DC) gyorstöltőállomásokon pedig akár 125 kW teljesítménnyel is tölthető. Cserélhető csatlakozókkal kialakított, mobil töltési megoldásként kívánságra az iV univerzális töltő (iV Universal Charger) is rendelkezésre áll – olvasható a kiadott tájékoztatóban.

Cash/fotó: skoda.hu