Szombattól újabb két hetes őrület

 

Burkolatfelújítás miatt szombattól forgalomkorlátozás lesz az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Komárom és Bábolna között – tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A munkálatok várhatóan szeptember 19-éig tartanak, addig a 86-os és a 89-es kilométer közötti szakaszon sávelhúzással, kétszer két sávon haladhat a forgalom – közölték.

A felújítás idején sebességkorlátozásra és torlódásra kell számítani. A munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, valamint a navigációs oldalakon lehet tájékozódni.

Az M0-ásról nagy csendben szeptember elsejére virradóra épphogy lesunnyogtak a kivitelezők, mindenféle nemzetiszalagos avatás és kampányceremónia nélkül. Eddig az elkerülő szakaszon lehetett versenyre kelni a csigával sebességben, most jön az M1-es. Igaz, itt mindössze három kilométerről van szó, csakhogy emiatt torlódik majd az egész pályaszakasz. Tényleg pengeélen táncolnak a tervezők, egyszer valakinek elszakad a fonál és olyat tesz, amibe belegondolni is rossz.

Nem lehetne szusszanásnyi szünetet hagyni?

A fővárosban felújítás földön, levegőben, úton, útfélen. Lezárások, forgalomkorlátozások, most még az eucharisztikus kongresszus miatt is komplett városnegyedekből tiltják ki a forgalmat és akkor az évtizede alulméretezett autópályán is szívatják az Ausztria felé menekülni próbálókat. Nem is szólva a fuvarozókról, a kamion, teherforgalomról.

Jó lenne, ha nem csupán mikrokörnyezetét látná át az időzítésért felelős vezetői kör, hanem kicsit felülemelkedve, komplexitásában is látna, és nem csupán a saját puzzle darabkáját.

Cash/fotó: Facebook