Embert és akkumulátort védő technológiák

 

Az átlagautós számára, ha meghallja a Continental szót, a gumiabroncsokat gyártó világcég ugrik be, pedig igen intenzív innovatív munkát végeznek a cég mérnökei. Most intelligens légzsák-technológiáit mutatta be a nagyközönségnek – olvasható a közleményükben.

Innovatív technológiákkal teszi okosabbá légzsákjait a Continental: a beszállító legújabb légzsákvezérlő rendszere figyeli az autó külső és belső környezetét, és ettől függően lép működésbe.

A cég legújabb rendszere a környezetet és az utasteret felügyelve képes megállapítani a fenyegető veszélyhelyzetet, és a légzsák nyitási stratégiáját az adott szituációhoz, illetve az utasok számához és elhelyezkedéséhez igazítani, írja a cég ismertetője.

A modern szenzoroknak köszönhetően hamarabb nyithatók a légzsákok, illetve a – jelenleg fejlesztési stádiumban lévő – légzsákszabályozó szelepeknek köszönhetően minden egyes légzsák az adott helyzetnek megfelelő mértékben fújható fel.

A Continental szerint a jövőben az is elképzelhető, hogy a légzsákok pontosan a becsapódás pillanatában váljanak puhává, ezzel csökkentve annak a veszélyét, hogy az utasok visszapattannak a feszes felületről – számol be a hírről a vezess.hu.

A Continental 1981 óta fejleszt, és 1986 óta gyárt légzsákvezérlő rendszereket. A mai napig 350 millió ilyen egységet szállítottak ki autóipari partnereiknek, és folyamatos innovációkkal fejlesztették az iparágat, bátran mondhatjuk tehát, hogy értenek a témához.

Egy másik fejlesztésük a villanyautók akkumulátorát ért ütéseket érzékeli, ennek ugyan nincs köze a légzsákokhoz, de használható lesz viszont akár az útminőség ellenőrzésére, illetve a rongálás megállapítására is – olvasható a kiadott tájékoztatóban.

Cash/fotó: continental.com