Szír és marokkói férfiakat állítottak elő

 

Szigorodik az ellenőrzés a schengeni határon belül mélységben, és nem csak a közutakon, hanem a vasúti szerelvényeken is. Augusztus 24-én a Pest Megyei Rendőr-főkaptányság munkatársai szlovák kollégáikkal járőröztek, nem is eredménytelenül – írja a police.hu.

Vác, 2021. augusztus 26.
Egy külföldi férfit állítanak elő rendőrök a szlovák és a magyar rendőrség közös járőrszolgálata közben a Vác-Szob vasútvonalon közlekedő vonaton 2021. augusztus 24-én délelőtt. Az akció során nemzetközi szerelvényeken utazó ki-, és belépőket ellenőriztek. A vonaton két külföldit fogtak el, a magát szír, illetve marokkói állampolgárnak valló férfi jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. Mindkettőjüket előállították a Váci Rendőrkapitányságra, majd a hatályos jogszabályok alapján visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
MTI/Mihádák Zoltán

Nemzetközi szerelvényeken utazó ki-, és belépőket ellenőriztek 2021. augusztus

24-én a Pest megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szlovák kollegáikkal közösen.

Az ellenőrzés délelőttjén két külföldit fogtak el, a magát szír, illetve marokkói állampolgárnak valló férfi jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. Mindkettőjüket előállították a Váci Rendőrkapitányságra, majd a hatályos jogszabályok alapján visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Váci Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot – olvasható a magyar rendőrség honlapján

k.z.t./fotó: MTI/Mihádák Zoltán