Két személy megsérült, a teherautósofőr elmenekült

 

A ráckevei H6-os HÉV ütközött egy üdítőt szállító kamionnal csütörtökön reggel 8 óra 10 perckor a főváros XXIII. kerület Grassalkovich és Helsinki út találkozásánál lévő vasúti átjárónál. A balesetben két személy megsérült.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. augusztus 26-án 8 óra 10 perc körül Budapest XXIII. kerületében, a Helsinki út 144. szám előtt egy kamion és HÉV összeütközött.

A balesetben két középkorú nő könnyebben megsérült, akiket a mentők további megfigyelésre kórházba szállítottak a helyszínről.

Budapest, 2021. augusztus 26.
Sérült HÉV motorkocsi és szétszóródott üdítõk a fõváros XXIII. kerületében a Grassalkovich út és Helsinki út találkozásánál lévõ vasúti átjárónál, ahol a jármû és egy üdítõt szállító kamion összeütközött 2021. augusztus 26-án. A balesetben egy ember megsérült; a kamionsofõr elmenekült a helyszínrõl.
MTI/Lakatos Péter

 

A kamion a közeli ásványvíz és üdítőital tároló telephelyről szállított termékeket. Az ütközés következtében a rakomány az úttestre borult akadályozva a forgalmat. A teherautósofőr a karambolt követően a helyszínről elmenekült.

MTI/Lakatos Péter

A baleset torlódást okozott, a helyszínelés idejére elterelték a forgalmat. A HÉV kieső szakaszán pótlóbuszok szállították az utasokat.

MTI/Lakatos Péter

A műszaki mentéssel és a hivatalos eljárással 12 óra után pár perccel végeztek. A normális forgalmi rend 12 óra 14 perckor állt helyre – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

 

k.z.t./fotó: MTI, Fővárosi Katasztrófavédelem