Péntek este héttől éjjel egyig programok

 

Augusztus 27-én, azaz ma, pénteken este tartják meg az ország tíz településén, 12 különböző helyszínén, így a Budapesti Állatkertben is a hagyományos Állatkertek Éjszakáját. A kezdeményezés még 2012-ben indult, így sok családnál már szokássá vált, hogy a nyári vakáció utolsó péntek estéjét az Állatkertben töltik.

MTI Fotó: Kovács Attila

A kapukat este 7 órakor nyitják meg az az Állatkertek Éjszakájára érkező látogatók előtt: a főbejáraton és az Elefántház melletti kapun is be lehet majd lépni. A különféle programok 11 óra utánig tartanak, és éjfélig lehet majd a kert területén maradni. A gyermekjegy 3.500.-, a felnőtt 5.500.- forint.

A főbb programhelyszínek az Állatkert tíz különböző zónájában lesznek. A főbejáratnál filmvetítés, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, valamint LED-show várja a nagyközönséget, sőt Kaukázus koncert is lesz ugyancsak a főbejárattal szemben.

A Dél-Amerika kifutónál óriáskígyó simogatás, a Pálmaházban trópusi eső lesz, a Japánkertnél testközelből megismerhető meglepetés állatokkal találkozhatnak a látogatók, a Nagy-tó partján pedig az égbolt csodáival lehet ismerkedni távcsöves bemutató keretében. Lesz mókás fókaest, szelfibox, érdekes kertészeti bemutató és elefánttréning is.

A Varázshegyben néhány különleges állatcsoport, például a denevérek vagy az ízeltlábúak világával lehet ismerkedni, de lesz egy izgalmas előadás az állatok „hálószobatitkairól” is. A kert több pontján lesz TapiZoo, azaz tapintható bemutató állati „alkatrészekből”.

A Mérgesháznál a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók, az óriásteknősök és a kígyók látványetetését is meg lehet nézni, a háziállatokat bemutató Majorságban pedig a városi emberek jó része számára már egzotikusnak számító gazdasági állatokkal lehet majd közelebbről is megismerkedni.

Lesz még bátorságpróba, arcfestés és világító talizmán készítés is. A különleges esti hangulatot több helyszínen is látványos fényfestés teszi teljessé – olvasható a fővárosi ajánlóban.

Cash/fotó: zoobudapest.com