Szemfüles egyenruhások

 

Újabb két nagyértékű luxusautó akadt fenn a határellenőrzésen. Előbb egy 28 milliót érő lengyel honosságú Audi S6 személygépkocsi, majd másnap egy német Range Rover, amit 20 millióra értékeltek a szakértők – írja a police.hu.

 

A lengyel hatóságok által körözött Audit foglaltak le a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a magyar rendőrök. Egy bolgár férfi jelentkezett kilépésre 2021. augusztus 24-én hajnalban a 2019-es évjáratú Audi S6 típusú személygépjármű vezetőjeként Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a nagyteljesítményű luxusautó szerepel a körözési rendszerben, azt a lengyel hatóságok keresik. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a huszonnyolcmillió forint értékű járművet lefoglalták.

Másnap egy Range Rovert foglaltak le a Nagylak közúti határátkelőhelyen. Egy román férfi jelentkezett kilépésre 2021. augusztus 25-én 22 óra 55 perckor egy román honosságú gépjárműszerelvénnyel, amelyen egy német Range Rover Velar típusú személygépkocsit szállított. Az ellenőrzés megállapította, hogy a nagyértékű luxus terepjáró egyedi azonosító jeleit meghamisították.

Az ügyben a Makói Rendőrkapitányságon egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók a 20 millió forint értékű Range Rovert lefoglalták – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu